Per Definitionem (PDf)
Ezen rovatunkban a hardveres világ gyakran használatos, alapvetõ, de talán nem mindenki számára egyértelmû fogalmait szeretnénk "tisztába tenni". Rengeteg olyan rövidítés, jelölés, stb. létezik, amit hibásan (vagy hibátlanul) láthatunk a magyar számítástechnikai cégek árlistáin, olvashatunk az újságokban és az interneten, netán hallhatunk a buszon, egy beszélgetést akaratlanul is elcsípve.

Ilyenkor csak jusson eszünkbe, hogy: "Hohó, nem úgy van az! Olvastam a Plusabit-on © :-), miszerint a RAMDAC nem más, mint..."

Nagyképûséget félretéve, természetesen bárki, így mi is hibázhatunk. Éppen ezért arra kérnénk olvasóinkat, hogy amennyiben hibát, pontatlanságot, esetleg banális hülyeségeket (kizárt - Parci :-) találnának a definíciók között, haladéktalanul jelezzék (Parci vagy keopsz)! Csúnyább tévesztések a cikkekben sem szerencsések (sõt...), de jelen esetben az egész rovatot értelmetlenné tehetik.

A definíciókat kétféleképpen lehet elérni. Az egyik (és valószínûleg sokkal funkcionálisabb) módszer, hogy a Plusabit cikkeit olvasgatva, a kiemelt szavakra (linkekre) kattintunk. Ilyenkor megnyílik egy ablak, benne a definiált szóval. Az összes cikkünkben ki lesz emelve minden olyan fogalom, amely szerintünk magyarázatra szorul. Aki már tisztában van az aktuális szó jelentésével, egyszerûen folytathatja az olvasást, aki nem biztos magában 100 százalékig, egy klikk segítségével fél percen belül megnyugodhat.

A másik megoldás, hogy egyszerûen az egész PDf archívumot végigolvassuk. Ugyan nem javasoljuk senkinek, a szöveg hossza és monotonitása miatt, de a lehetõségét természetesen megadjuk. Így az alábbi linkeken keresztül elérhetõ az összes kategória, bennük a teljes PDf állomány.

(Parci és keopsz)

Témakörök:

Alaplapok - Chipset, North Bridge.

Videokártyák - T & L, Fill rate, Texel.

Szoftver - API.

 

Az állományt folyamatosan bõvítjük!

 
     

Copyright ©, 2000 by Balog Márton és Szõts Dávid. Minden jog fenntartva!